SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Tapahtumat » Puhtausalan vuoden teko

Vuoden teko 2016 -tunnustuksen sai Sosiaali- ja terveysministeriön Ympäristöterveysryhmä

Vuoden teko 2016 -tunnustuksen voittaja julkistettiin Finnclean-messuilla ja se myönnettiin Sosiaali- ja terveysministeriön Ympäristöterveysryhmälle. Ympäristöterveysryhmässä valmisteltiin lakimuutos, jonka mukaisesti terveydensuojelulakiin tehtiin lisäys allasvesihygieenisestä osaamisesta. Laki edellyttää nyt uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta riittävää osaamista näiden tilojen siivoukseen. Palkinnon vastaanotti Jari Keinänen Sosiaali- ja terveysministeriöstä. 

Katso video: Jari Keinänen, Sosiaali- ja terveysministeriö: "Olemme ylpeitä Puhtausalan Vuoden teko -palkinnosta"

Muut ansioituneet finalistit olivat Senaatti-kiinteistöjen palkkiojärjestelmä sekä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän Siivoustyöryhmä.

Puhtausalan Vuoden teko on SSTL Puhtausala ry:n uusi kilpailu koko puhtausalalle. Palkinto jaetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle. SSTL Puhtausala ry:n hallitus oli valinnut kolme finalistia, joista Vuoden teon 2016 valitsi toiminnanjohtaja Harri Piiparinen.

Mikä on Puhtausalan vuoden teko?

Puhtausalan vuoden teko voi olla esimerkiksi teko, joka on vaikuttanut positiivisesti organisaation työhyvinvointiin, asiakastyytyväisyyteen, toimintaprosesseihin tai vastaaviin. Se voi olla vaikkapa tuotelanseeraus, jolla saavutetaan työnteon helpottamista tai nopeuttamista. Myös yksittäinen henkilö voidaan palkita ideasta tai teosta, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle.

Kilpailu etenee siten, että SSTL Puhtausala ry:n hallitus käsittelee saapuneet hakemukset vuoden ensimmäisessä kokouksessaan helmikuussa ja valitsee finalistit. Tämän jälkeen hallitus nimeää alalta yhden henkilön, joka valitsee kilpailun voittajan.  Voittajan valitsee joka vuosi eri henkilö, kuten esimerkiksi kirjallisuuden Finlandia-palkinnossa. Voittaja julkistetaan ja palkitaan jokaisen vuoden ensimmäisellä puoliskolla, jonkin SSTL Puhtausala ry:n merkittävän tapahtuman yhteydessä.

Kilpailuun pystyi osallistumaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus otsikolla Puhtausalan Vuoden teko 2016. Hakemuksessa tuli olla kuvaus siitä, mistä on kyse, mitkä ovat olleet tai ovat tämän teon tulokset ja miksi juuri sinun ehdotuksesi tulisi palkita.