SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Tapahtumat » Puhtauspäivä

Puhtauspäivä

Ajankohta: 
04.12.2017

Puhtauspäivä 4.12.2017

Puhtauspäivää vietetään jo kolmannen kerran, ja tänä vuonna se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa!

Kiitä siivoojaa!

Siivous – sitä tuskin huomaa, kun kaikki toimii, mutta sen puuttuminen huomataan heti. Etenkin terveydenhuollon kohteissa siivous on kriittinen tekijä, mutta se vaikuttaa myös jokaisen arkeen työpaikoilla, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa.

Puhtauspäivänä jokainen voi kiittää omaan arkeensa vaikuttavia siivoojia vapaavalintaisella tavalla. Näkyvämmäksi kiitoksen saa laittamalla sen, kuvia ja kuulumisia myös Puhtauspäivän Facebook-sivulle, Instagramiin tai Twitteriin #kiitäsiivoojaa -tunnisteella.

Voit laittaa terveiset myös sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@puhtausala.fi. Kaikki Puhtauspäivään liittyvät sanalliset ja kuvalliset kiitokset ovat tervetulleita!

Tuhannet puhtausalalla toimivat pitävät Puhtauspäivänä #kiitäsiivoojaa -tarraa.

Kiitä sinäkin siivoojaa ja kerro Puhtauspäivästä kaverillekin!

 

Lapsille
 

Lataa tästä Puhtauspäivä-materiaali päiväkodeille ja alakouluille.

Puhtausalan esimies / työnantaja / opettaja:

 

Suomi 100: Puhdas Suomi

Tänä vuonna juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea myös Puhtauspäivän merkeissä. Suomi on siivouksessa maailman parhaimmistoa ja työssä on paljon nimenomaisesti alalle koulutettua väkeä. Alan kehitys Suomen itsenäisyyden aikana on ollut huimaa - mieti vaikka siivousta vielä 50 vuotta sitten verrattuna tähän päivään!
 

Puhtausalan merkittävimmät edistysaskeleet
 

  • Syksyllä tehtiin Puhtausalan merkittävimmät edistysaskeleet -kysely. Kysely oli tarkoitettu kaikille Puhtausalalla toimiville tai toimineille ja heitä pyydettiin kertomaan näkemyksensä merkittävistä alaa edistäneistä innovaatioista. Kyselyn tulosten pohjalta on koottu 100 merkittävimmän innovaation tai edistysaskeleen listan kuvauksineen. Listan kokoamisessa oli apuna raati, johon kuului mm. SSTL Puhtausala ry:n kunniajäseniä.
  • Lämmin kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!
  • Puhtausalan 100 edistysaskelta -lista

Innovaatioilla ja edistysaskeleilla tarkoitetaan tässä mitä tahansa puhtausalaa edistävää asiaa, joka voi olla esim. väline, kone, aine, menetelmä, koulutus, työturvallisuutta / ergonomiaa / työn organisointia parantava asia, tai vaikka puhtausalan työhyvinvointia lisäävä seikka. Ne voivat olla nykyisen tai entisen työnantajasi tai yrityksesi kehittämiä asioita, tai sellaisia, joihin olet työssäsi tai opinnoissasi tutustunut, tai peräti itse keksinyt. Kyse on oman aikansa innovaatioista, eli yksi esimerkki voisi olla se, kun harjaan hoksattiin lisätä varsi!
 

Puhtautta 100 vuotta -juliste
 

Puhtausala on merkittävä työllistäjä Suomessa, alalla toimii yli 80 000 ihmistä, ja se on myös monille maahanmuuttajille tärkeä väylä työelämään Suomessa. Alan kehitys on ollut nopeaa ja se tarjoaa loistavat etenemismahdollisuudet sekä runsain mitoin erilaisia työtehtäviä. Kaikki eivät vaan välttämättä vielä tästä tiedä!

  • Puhtausalaa esittelevä Puhtautta 100 vuotta -juliste havainnollistaa alan historiaa ja nykytilaa, monipuolisuutta ja tulevaisuudennäkymiä. Se sopii erinomaisesti vaikkapa koululuokkiin tai asiakaskohteiden ilmoitustauluille.
  • Juliste toimii alan kompaktina infona myös Puhtauspäivän jälkeen ja vielä muutaman vuoden eteenpäinkin. Julisteeseen voi lisätä myös esim. oman yrityksen logotarran.

 

Puhtauspäivän mediatiedote

Lisätietoja Puhtauspäivästä: Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129