Näitä siivoustoimenpiteitä junamatkustajat toivovat eniten

Näitä siivoustoimenpiteitä junamatkustajat toivovat eniten

VR kysyi touko–kesäkuun taitteessa asiakkaiden turvallisuuden tunteesta junassa. Kyselyyn vastasi 3447 VR:n asiakasta.
Kyselyn tuloksissa korostui vahvasti siivous - kuusi kymmenestä suurimmasta huolesta koski puhtautta. Eniten huolta aiheuttivat wc-tilojen (52 %), tukipintojen (35 %) ja ovien avauspainikkeiden (33 %) puhtaus. Lähes puolet vastaajista (47 %) toivoi pintojen desinfiointia, 42 % varmuutta käsienpesumahdollisuudesta, 41 % siivouksen lisäämistä junissa ja 36 % käsidesien saatavuuden lisäämistä.
Vain 15 % vastaajista toivoisi matkustajien kasvomaskin käyttöpakkoa ja 13 % käyttösuositusta. Junahenkilökunnan maskeja puoltaisi 14 %. Huomattavasti enemmän (73 %) matkustajia huolettaa etäisyys muihin matkustajiin ja 66 % kyselyyn vastanneista toivookin matkustajien sijoittelua mahdollisimman kauaksi. Matkustajamäärän rajoittamista toivoo 36 %.
VR on ottanut kyselyn tuloksen vakavasti ja vastannut asiakkaiden puhtaushuoleen kymmenellä eri toimenpiteellä. Junien ja asiakastilojen siivousta on lisätty ja siivouksessa siirrytty desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Juhannuksesta alkaen juniin lisätään liikkuvia siivouspartioita. VR:n omiin kauko- ja lähiliikenteen juniin asennetaan käsidesiannostelijoita ja siivouspartio tarkastaa saippuan riittävyyden. Ravintolavaunuja siivotaan erityisen tarkkaan desinfioivin puhdistusainein, ja pöytiä, myyntitiskiä sekä muita kosketuspintoja puhdistetaan tehostetusti vähintään kerran kahdessa tunnissa. Myös yöjunien makuuvaunujen välisiivouksia on lisätty. (Lähde: ePressi.com)

 

KUVATEKSTI:

VR on lisännyt mm. yöjunien makuuvaunujen välisiivouksia. (Kuva: VR Group/kuv. Miika Kainu)

 

Tilaa uutiskirje