Yläkoululaisten Taitaja9-kilpailun finaaliin joukkue Orimattilasta

Yläkoululaisten Taitaja9-kilpailun finaaliin joukkue Orimattilasta

Orimattilalaisen Jokivarren koulun joukkue Team Jokivarsi ja kilpailee toukokuussa järjestettävässä Taitaja9-finaalissa. Aluekilpailun kolme parasta joukkuetta matkaa finaaliin. Aluekilpailun järjesti Forssan ammatti-instituutti Forssan Prisma-keskuksessa torstaina 23.1.

Taitaja9 on vauhdikas ja hyväntuulinen kilpailu 7.-9.-luokkalaisille, joka tempaa mukaansa niin kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Taitaja9-kilpailussa kolmen hengen joukkueet pääsevät tekemään tehtäviä, joissa pääsee testaamaan eri ammateissa tarvittavia taitoja. Tehtävien ratkaisemiseen tarvitaan myös ryhmätyötaitoja, nokkeluutta ja päättelykykyä. Aluekilpailussa joukkueet pääsivät haastamaan taitoja esimerkiksi käsipyyherullan vaihdossa, hajulukon purkamisessa ja pöydän kattamisessa.

Kisan tavoitteena on tehdä ammattikoulutusta tunnetuksi innostavalla, hauskalla tavalla ja nostaa taitoaineiden asemaa peruskouluissa, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden tuntemusta. Kilpailu tuottaa myönteisten elämysten kautta kokemusta eri ammateista ja kannustaa kiinnostumaan ammattikoulutuksesta väylänä niihin.

Finaaliin edenneen Team Jokivarren lisäksi Hämeen aluekilpailussa mukana olivat myös Teletapit Kivimaan peruskoulusta Lahdesta sekä MatikkaSepot, Llama adventure ja Hiirulaiset Lahden yhteiskoulusta. Joukkueet osallistuivat marraskuussa Salpauksessa järjestettyyn paikalliskilpailuun. Paikalliskilpailun viisi parasta joukkuetta lähti aluekilpailuun, joka nyt siis kisattiin Forssassa.

Taitaja9:n finaali järjestetään Jyväskylässä ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä 12.-13.5.2020. (Lähde: epressi)

Tilaa uutiskirje